Hodně lidí nepoužívá fazole, protože se bojí jejich nadýmavosti a také neví, jak je použít. Přitom jsou fazole z hlediska výživy jedna z nejkvalitnějších surovin. Jsou plné vlákniny,...
+
Dýně je bohatá na karoteny, vlákninu, sacharidy a bílkovin. Z vitamínů je to hlavně A, z minerálů sodík a draslík. Protože je lehce stravitelná a dá se sehnat i v zimě v poměrně...
+
Červená řepa je zelenina, která by neměla chybět v žádném jídelníčku. Kromě sacharidů je bohatá na bílkoviny a cenné aminokyseliny. Obsažené látky mají pozitivní vliv na vysoký krevní tlak,...
+
Bramborová polévka je jediná, kam přidávám jíšku. Ta když je správně opražená, dodá polévce báječnou chuť. Do polévky také patří hodně česneku a zeleniny, a tak je plná antioxidantů ideálních...
+
Tento krém je ideální podzimní jídlo, které prohřeje a nasytí. Špenát obohatí polévku vitamíny K, C, D, E a B12, železem, karotenoidy a některými antioxidanty. Zjemnění mlékem namísto smetany zanechá...
+
Tento krém je hodně sytý, a tak se dá servírovat také jako hlavní jídlo. Dávám do něj nejenom žampiony, ale také hlívu ústřičnou nebo houževnatec jedlý (známý také jako shiitake), které patří mezi...
+
Tato polévka je maximálně nenáročná na přípravu. Pochutnávat si na ní můžete už za 30 minut. A to má přitom v sobě díky surovinám spoustu esenciálních bílkovin, vlákniny, vitamínů (K, B9,...
+
Tato polévka je doslova zázrak. Je plná ingrediencí, které mají pozitivní vliv na náš organismus – miso, řasy, ume ocet, kuzu škrob. V Japonsku jí jedí každý den i několikrát, protože si jsou...
+