Vitamín D si naše tělo vyrábí z příjmu slunečních paprsků, nebo ho přijímá z tuku divoce žijících ryb (hlavně tučných ryb jako je losos, makrela či tuňák) nebo z vaječných žloutků od...
Celý článek
Miso je hojně používané v Asii, speciálně v Japonsku, kde se dokonce povídá, že zachránilo mnoho lidí před účinkem atomové bomby ve 2. světové válce. Jak se na „miso“ dívá dnešní věda a...
Celý článek
Dneska se budu zaobírat další chuťovkou používanou v masovém kosmetickém průmyslu. Jsou jí různé deriváty, které se oddělují při zpracování ropy.
Jak vůbec celý proces zpracování ropy...
Celý článek
Dneska si vezmu na mušku další ožehavé téma dnešních dní. Každý používáme denně zubní pasty, šampony, mýdla, mycí gely. Už někdy před přibližně osmi lety jsem si začala všímat, jak se mi přesušují...
Celý článek
Dnes píši o mém oblíbeném tématu – rafinovaném palmovém oleji. Existují dva rozdílné druhy. Ten jeden se vyrábí z jader a je plný nasycených kyselin (to jsou ty, co se musí konzumovat v malé míře,...
Celý článek
Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace.
Na těchto stránkách najdete články o těle, o přírodě a naší vzájemné interakci. V samostatných článcích se budu zaobírat tématy nejožehavějších...
Celý článek